Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 19 april 2012

De zeshoekgranny

Bij mijn regelmatige gezoek naar ideeën en patronen stuitte ik op een schitterende sprei. Hij is gehaakt van zeshoeken, gebaseerd op amerikaanse granny haaktechniek. Hij stond al een tijdje in mijn "nog eens maken-map" en ik vond het vandaag tijd om hem er eens uit te halen. Voor een babydekentje was de zeshoek ook uitermate geschikt en zo kon het patroon mooi uitproberen voordat ik er een megaprojekt mee zou gaan starten.

Het originele patroon vond ik twee keer. Een blauwe versie Drops 99-7 en een rode versie Drops 99-31. Toen ik begon met het doorlezen van het patroon zag ik al, dat het in de eerste toer al fout zou gaan. Een rondje van dubbele stokjes in de eerste toer is veel te groot en er zou dus naar alle waarschijnlijkheid een bult [of kuiltje] gaan ontstaan in het midden. Om er zeker van te zijn dat het zo was, begon ik toch, maar dat had ik beter niet kunnen doen, want mijn vermoeden werd snel de waarheid. Bij de tweede poging heb ik de dubbele stokjes vervangen door vasten en dat ging gelukkig stukke beter. Het was jammer van de mooie gaatjes in het midden, maar het was echt geen gezicht. Twee toeren ging het goed. Toen diende het volgende probleem zich aan, wat ik er ook al lezende uithaalde. In deze toer moest ik over 3 onderliggende stokjes, *1 st. 2 losse [1 st. overslaan], 1 st.* haken. Dat houdt in dat je over deze 3 stokjes er eentje meerdert. Bij de volgende toer werd deze meerdering echter weer opgeheven omdat ik om die losseboog maar één stokje moest haken. Een vreemde manier van handelen die nogal flodderig uitviel. Ik heb de 2 lossen vervangen door 1 losse en daardoor was dat probleem ook uit de wereld. De toeren 4 en 5 ben ik blijven herhalen en heb toer zes laten vervallen, omdat er dan nog meer gaten in het werk zouden komen, wat me voor een babydekentje niet zo handig leek. Zo is het een mooie zeshoek geworden en ik ben eigenlijk best nieuwsgierig naar het eindresultaat. Wordt vervolgd..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten