Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 11 juni 2012

Ik ga ze nog missen


Geschreven: 10 juni 2012
Dagtekening: 10 juni 2012

IK GA ZE NOG MISSEN

Ik heb in mijn twitterprogramma een kolom aangemaakt onder de hashtag #breien. Behalve de vervelende opmerkingen, waarin men ergens "een eind aan gaat breien" of over voetballers die "te lang en nutteloos aan het breien zijn" vind ik er de meest originele opmerkingen, tips en links over breien. Tussen al die tweets vond ik de oproep met de leus "Help een kitten met een knitten". Deze kwam van een site die verrassend dichtbij was, tw. de Dierenbescherming Noorholland Noord uit Alkmaar.

Voor degene die wil weten hoe de actie precies in elkaar zit verwijs ik naar www.knitten.nl en toen ik er wat van gelezen had was ik eigenlijk al meteen verkocht. Het verrassend eenvoudige maar lieve patroontje wat is bijgevoegd, gooide daar nog een schepje bovenop.

Me behulp van mijn aardig gegroeide Wibrawol voorraad in de kast begon ik al snel en de knitten vermenigvuldigden zicht met een snelheid konijnen waardig. Binnen een week heb ik er al zeven en begon ik mij af te vragen hoelang ik kon doorgaan. Een mailtje naar de dierenbescherming maakte me wijzer en nu ik weet dat ik tot september kan doorbreien, zie ik er nog wel een stelletje bijkomen. Ik vind ze geweldig, waarbij ik graag vermeld dat ik ze geen oogjes heb gegeven, omdat ik dat persoonlijk een aantasting vind van de eenvoud van het model.

Morgen gaan de eerste zeven vast naar Alkmaar. Ik heb er lol in om die persoonlijk te gaan brengen, maar weet nu al dat ik dat hele rijtje op de tochtrol in de vensterbank zal gaan missen. Daar is natuurlijk een simpele oplossing voor. Zorgen dat het rijtje snel weer terugkomt. Hihihi!

11 juni 2012

Vanmorgen heb ik samen met Karel de katjes weggebracht. Ze werden met met open armen ontvangen. Het was even zoeken naar het pandje van de dierenbescherming, want het stond behoorlijk verborgen tussen de grote meubel- en elektronika giganten op de Noorderkade in Alkmaar. Grappig was het wel, want ik was er al vele malen geweest, maar dan aan de overkant, waar de Mediamarkt is gevestigd. De vensterbank is nu weer leeg, maar hopelijk niet voor lang, want het volgende katje staat al weer op de pennen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten