Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

zondag 16 september 2012

Blik bekleden


[Vervolg op Kabouterblikken]

 Door het enthousiaste gebrei van de innocentmutsjes zou ik bijna mijn tweede projekt vergeten te vermelden. Maar het heugelijke nieuws moet er toch maar even uit. "Grote broer is klaar". Waarschijnlijk heb ik grote broer nog helemaal niet vermeld, maar via dochter Ingrid had ik van Marjan [bedankt!] van de stoomtram Hoorn-Medemblik [waar op de restaurantie de inhoud is gezet en opgedronken] een heel groot koffieblik gekregen. Dat gebeurde vlak voor de vakantie, dus moest het bekleden hiervan nog even wachten. Ik vind hem supermooi geworden en hij is al dankbaar in gebruik genomen voor het opbergen van de bovenvermelde mutsjes, die al uit hun eerste behuizing waren gegroeid.

Het 4,3 liter erwtensoepblik, wat de Zweedse militair, tijdens een stoomtramevenement bij mij in de keuken achterliet, staat nog steeds kaal te wezen hier in de kamer. Ik twijfel nog steeds of ik het zal gaan bekleden, want de buitenkant is met zijn zweedse opdruk eigenlijk best interessant. Een eerste stap om hem toch maar te bekleden heb ik vandaag alvast genomen, door het blik in de originele staat op de foto te zetten. Zo kan ik nog alle kanten uit. De naam Felix komt sinds onze vakantie niet zo katterig meer over, want we zagen stellingen vol van dit merk in de Zweedse supermarkt en het was echt geen kattenvoer, getuige de lekkere maaltijden die we hebben gegeten. Ik zie wel wat ik doe, maar voorlopig heb ik genoeg aan grote broer, die naast mij nauwelijks in het kastje past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten