Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 2 oktober 2012

Kerstslingers haken


Na een dag ploeteren op het uploaden van mijn eigen brei- en haakpatronen op mijn creablog, zat ik een beetje te mijmeren over het maken van nog meer patronen. Ik liep al een tijdje rond met een vaag idee, tw. na kerstballen breien, nu kerstslingers haken. De feestdagen zitten er weer aan te komen, dus als ik iets hiermee zou willen doen, moest ik het nu doen. Ik was al een paar patroontjes tegengekomen op de site van Wieke van Keulen en met de currant slinger van haar site als voorbeeld, wilde ik wel eens een poging wagen om iets te produceren. Mijn uitgangspunt stond vast. Ik wilde absoluut een slinger in de lengte haken, want als je begint met een bepaald aantal lossen, zit je vast aan de lengte van die sliert. Natuurlijk kan je er altijd wel wat aanmaken, maar dat wordt toch minder mooi.

Het klinkt gek, maar toen ik een kwartiertje bezig was, kwamen de ideetjes vanzelf. De modelletjes zijn zo simpel, dat ik mezelf geeneens ontwerper van die dingen durf te noemen, want ik kan me niet voorstellen, dat ik de eerste ben die ze uitvindt. Ik vind ze super en ga morgen wel eens op zoek naar wat mooier garen, dan die witte wol waarmee ik vanavond ben bezig geweest. Dan pas ik deze blog wel weer aan. Het gaat ontzettend leuk en ik vind er vast nog wel meer. Ook zal ik de werkbeschrijving erbij gaan zetten.
Wordt vervolgd...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten