Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 23 september 2013

Innocentmutsen-1

Wauw, gisterenavond weer heerlijk zitten zoeken naar mutsjes. De "grannymuts" vind ik een toppertje, Waarom heb ik dat zelf niet bedacht !!!! Verder ben ik wel zelf weer aan het "ontwerpen"
gegaan. Dat is niet zo moeilijk, want het zijn allemaal rechte lapjes en als ik die 24 steken [lossen] aan de onderkant, in combinatie met haakpen 3,5, maar in de gaten hou, dan kan er weinig misgaan.

ROZE/WITTE MUTS
Toer 1: 26 lossen [of zoals ik altijd doe, haak een sliert die ruim lang genoeg is en werk later de overgebleven lossen weg].
Toer 2: keren, 3 lossen [voor het eerste stokje], 23x 1 stokje in de lossen. [24 stokjes]
Deze sliert stokjes heb ik rond gehouden en de toer met een halve vaste gesloten om de 3e lossen van het eerste stokje. Nu wordt er verder in het rond gehaakt.
Toer 3: 3 lossen, 1 stokje [wordt in dezelfde ruimte ingestoken], 2 stokjes overslaan, 2 stokjes tussen de stokjes. Zo krijg je 12 clusters van 2 stokjes. Aan het eind sluiten met een halve vaste.
Toer 4. Aan het begin van de toer, halve vasten naar de eerste ruimte tussen de twee stokjes, Verder als toer 3.
Mijn mutsje is in totaal [3x d.roze, 2x roze, 3x wit] dus 8 toeren hoog en ik heb een koordje gehaald door de 7e toer.

GRANNYMUTS
Gevonden op de engelse innocent site, want ook daar worden mutsjes gebreid en gehaakt.
Hier een heel vrije vertaling en altijd 3 lossen voor het 1e stokje.
Toer 1. Magische ring, met 4x [3 stokjes, 2 lossen]
Toer 2. Per 2-lossenboog [3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes =hoeken], 1 losse
Toer 3. In de hoeken [3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes], daartussen, 1 losse, 3 stokjes in de 1-losse ruimte, 1 losse
Toer 4. Als toer 3. met nog een extra cluster tussen de hoeken.
Voor de afwerking: zie foto. Voor de kwastjes zijn er op het net genoeg instrukties te vinden.Hopelijk zijn ze allemaal goed. Ik heb ze tig keren doorgelezen, maar zoals het meestal ga, zie je de fouten pas als je van het patroon gaat werken. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten