Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

zaterdag 4 januari 2014

CAL-2


Jippie, CAL-2014 is begonnen. Wat een hype is dat geweest de afgelopen twee weken. Toen ik besloot mee te doen vlak voor kerst en mijzelf invulde op de "Noord-Hollandlijst" was ik de vierde van de provincie. Moet je nou kijken. Daarna had ik nog twee weken ongeveer om te beslissen welke wol/katoen en kleurtjes ik zou gaan gebruiken. Die tijd was eigenlijk veel te lang want ik bleef twijfelen, en dat hield niet op, zelfs niet toen ik de wol al gekocht had. Ook vanmorgen nog, vlak voordat ik ging haken, kon ik geen vrede hebben met de volgorde. Van twee kleursamenstellingen heb ik een foto gemaakt. Gelukkig zijn de 1e zes hetzelfde, zodat ik in ieder geval kon beginnen. Die andere kleuren, die komen dan later wel.

Het aantal opzetsteken vond ik geen probleem. Ik hou me gewoon aan het patroon met zijn 193 steken en mocht de deken dan toch te smal zijn, haak ik de rand eromheen net zo breed, dat ik wel tevreden ben. Zo begon ik dus vanmorgen. Met pen 6 een lange sliert opzetlussen gehaakt, waarop ik uiteindelijk met pen 4,5 193 halve vasten heb gehaakt. Uit voorzorg zette ik om de 24 steken een markeerder ertussen, zodat ik aan het eind niet voor verrassingen zou komen te staan. De tweede toer was een eitje.

Een lichtroze stokjesrand was snel gemaakt. Wordt vervolgd ......
Geen opmerkingen:

Een reactie posten