Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

zaterdag 25 januari 2014

Catherine Wheel à la Avalon

Omdat ik een soepele deken wilde hebben haak ik de Wibrawol met 4,5. Dat was tegen de grens aan van "te los", maar het kon dus net. Dat ging dus goed totaan toer 8. En ik moet bekennen dat ik vorige week niet kon wachten om het uit te gaan proberen, want ik wilde niet nog een week tegen die steek aan hikken. Ik heb het Catherinewheel er toen volgens patroon ingezet, maar het 1e en 7e stokje vervangen door een dubbelstokje en verder als het zo uitkwam de 3 lossen vervangen door vier. Het zat er in en ik heb de deken bijna twee weken laten liggen om weer gelijk te komen met de groep. Tevreden was ik allerminst want ik vond het werk veel te los en er waren op ook op allerlei ongewenste plaatsen nogal grote gaten ontstaan. Maar voordat ik iets verder ging doen, wilde ik de groep afwachten. Misschien kon ik uit de ervaringen van medehaaksters een oplossing vinden. Toen de toeren eindelijk waren gepubliceerd, las er verrassend weinig problemen op de groepspagina. De oplossing om een dikkere haaknaald te gaan gebruiken schijnt dus echt te werken. Echter niet voor mij, want wat ik al zei, ik haak niet strak, dus is een dikkere haaknaald geen optie om het werk keurig glad te krijgen.

Gisterenavond had ik het wel weer gehad, en met het plan de hele boel maar weer uit te trekken ging ik mijn bed in. Vanmorgen heb ik de daad bij het woord gevoegd en het hele Catherine Wheel er maar weer uitgetrokken. En toen? Een andere steek?, dan kan ik geen foto`s meer posten in de groep, want in mijn gevoel zette ik mijzelf daarmee buiten spel. Dat wilde ik niet. Optie twee was de steek zelf aanpakken, wat me gezien mijn redelijke ervaring wel zou moeten lukken.

Dat laatste heb ik dus gedaan. De grootste boosdoener was volgens mij de 1e toer en met name het overslaan van de drie steken. Die ruimte is nl. veel groter dan het stokje van de waaier van 7 dat erboven komt te liggen. Daardoor gaat het werk zo ongelofelijk trekken. Ook kan je niet meerderen, want dan gaat het bobbelen. Dit wetende ben ik ipv 3 maar 2 steken te gaan overslaan in de eerste toer. Gelukkig kon ik dit ongestraft doen in het aantal steken van 24+1 en kwam ik keurig uit aan het eind. Om het aantal een steken niet teveel te meerderen heb ik waaiers van 6 stokjes gebruikt. De rand zit er nu tot volle tevredenheid in. Het ziet er anders maar goed uit en trekken doet het nauwelijks. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten