Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 25 september 2014

Matrosjka wordt beer-2


Hoera vandaag was de winkel eindelijk open. "Eindelijk vulling!", en ik heb meteen maar twee zakken gekocht. Dat was zoals te verwachten was een rib uit mijn lijf, maar het voordeel is dat ik nu voorlopig even voort kan. Thuisgekomen heb ik heel laf, eerst het gemakkelijkste klusje gedaan, waardoor het lichtblauwe ff-beertje nu een vriendje heeft. Daarna ontkwam ik er niet meer aan en ben aan "mijn" Bina begonnen. De kop aan het lijf naaien ging redelijk snel, het staartje moest ik overhaken, want het was te dik en de armen moest ik nog helemaal maken. Dat was logisch, want de lengte daarvan kon ik pas goed bepalen toen de rest in elkaar zat. Het haken van die armen was de grootste klus. Gelukkig kon ik de afhechtdraden knopen, want ik zou me anders geen raad hebben geweten, met die smalle kokerarmpjes. Maar alles is gelukt. Met haar 48 cm. hoogte is ze een uit de kluiten gewassen en schattige beer geworden. Joepie weer wat af!!!
O, ja, toch ook maar even een fotootje van het ff-beertje. Een echte jongensbeer!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten