Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 6 oktober 2016

Innocentmutsjes 2016

Eind september lag er tot mijn stomme verwondering een kaartje op de deurmat met het verzoek om weer innocentmutsjes te gaan breien of haken. Ja, ja een beetje verbaasd was ik wel dat er in dit digitale tijdperk nog steeds mensen de moeite nemen om een kaartje te sturen. Maar toch wel leuk en met de gedachte "eenmaal in de database [vast wel digitaal] kom je er nooit meer uit" begon ik toch maar weer aan wat mutsjes. Toegegeven; aan het maken van de mutsjes deden we [dochter Ingrid en ondergetekende] al een tijdje mee, dus de verrassing bestond alleen uit de manier waarop het verzoek arriveerde. Gelukkig kreeg Ingrid het goede idee eens een bezem door haar wolvoorraad te halen, zodat ik heel lief,ook voorzien werd van wat dunnere wol dan ik altijd voor mijn beren gebruik. Dank daarvoor! .

Zoekend in mijn haakpatronen-database dook ik mijn onvolprezen zelfgemaakte patronen van de haakmutsjes op. De eerste was de aparte [wit-groen, linksonder op de totaalfoto], maar die ging me toch echt te langzaam, want het waren allemaal vasten. Het tweede patroon ging sneller. Halve stokjes alom en stokjes in de rand. Leuk en snel haakte ik bijna alle dunne wol op. Een bolletje bleef over. Het was te dun naar mijn smaak [kramp in mijn vingers], maar toch te dik voor dubbeldraads werken, heb ik die maar even gelaten voor wat het was. 95 rolde er uit mijn haakpen en voor 2016 vind ik het wel weer mooi geweest.

Nu rest me nog een ritje Pipoos-winkel ergens in het land, want met een evenzogroot aantal mutsjes van Ingrid is het erg leuk om ze samen ergens te gaan brengen. Maken we er een dagje van!

Ps. Patronen en oudere blogs zijn te vinden onder de labels "mutsjes [innocent]"en "haakpatroon: mutsje [innocent]Geen opmerkingen:

Een reactie posten