Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 9 november 2017

"Rondjes"-deken


Nu eens een keertje geen patroon, maar een kattebelletje van wat er zich zoal afspeelt in mijn haakleven. Van nature zit ik zo in elkaar dat ik bij een haakwerk dat ik ga maken, van te voren een precieze planning maak. Dit om zoveel mogelijk uit te sluiten dat ik ergens vastloop, waardoor de lol er helmaal vanaf zou gaan en ik stop met het projekt. Voor het eerst ben ik nu totaal anders aan het werk. Ik heb me alleen maar laten inspireren door wat foto`s op het net, maar verder is het onzekerheid alom. En het gekke is, ik vind het nog leuk ook!!

In mijn vorige blog had ik het al over die 70 vierkantjes met de rondjes erin. Dat zijn er voor mijn doen, een heleboel, maar nog lang niet genoeg om er een grote deken van te maken. Van die 70 rondjes heb ik er nu 24 gebruikt, door twee lange 2meter-stroken te maken van elk 12 vierkanten. Met de twee 30x30cm vierkanten wil ik de middenbaan maken. Die zou dan ca. 60 cm breed worden. Dat is alles waar ik op het moment een beetje zeker van ben. Wat verder nog vaag door mijn hoofd speelt, zijn nog twee 2-meterbanen, naast de eerste, ook in de lengte. Dat kan natuurlijk zondermeer, want ik heb nog "rondjes"-vierkanten genoeg. Hoe het verder moet, dat weet ik nog niet.

Zou ik doen zoals ik hierboven beschreef, inclusief 4x 2-meter banen, kom ik zonder verbindingstoeren op 90 cm. breedte. Dat is duidelijk niet genoeg, dus ik zal die massa hersencellen boven in mijn hoofd, nog eens behoorlijk aan het werk moeten zetten. Dat is geen probleem, want, hoewel ze niet meer de jongsten zijn, doen ze nog steeds naar behoren hun werk. Het begin is er en ik vind het leuk. Dat is het belangrijkste.

2 opmerkingen:

 1. De polkadots staan ook nog op mijn (veel te lange hihi) to-do-lijstje. Ik vind ze zo ontzettend mooi. Succes met je deken, hij wordt vast prachtig. Soms is het even uitdenken en soms is het loslaten en zien wat er ontstaat. Al vind ik zelf dat laatste vaak het lastigste ;)
  Fijne dag vandaag.
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er leuk uit! Geniet van het puzzelen. Ik ben benieuwd hoe je verder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen