Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 2 februari 2015

Knuffelkonijntje wordt knuffelbeertje

Oh, wat een lange tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Denk niet dat ik niets gedaan heb, want ik heb me ongans zitten haken aan beren voor Berendekens. Maar ja, oneerbiedig uitgedrukt is dat wel een beetje saai, want hoewel alle beren weer anders zijn, valt er toch weinig over te melden.

Zopas heb ik naast de beren toch weer wat andere dingen gehaakt. Daarnaast ben ik gestart met twee CAL`s. De engels/amerikaanse Universe van Dedri Uys en de nederlandse CAL van de dames Mulder en Wonnink. Ik kon niet kiezen, zo mooi zijn ze alletwee, dus was het enige dat ik maar aan alletwee begon. Daarnaast heb ik nogal eens zitten surfen tussen de onmetelijke aantallen haakpatronen op het net en ook daar sprongen er een paar uit.

Hier de eerste. Het was van oorsprong een konijn, maar met een grote knipoog naar Berendekens heb ik hem/haar maar omgebouwd tot beer. Het patroon heb ik nog niet gecontroleerd, dus mocht er iets niet kloppen hoor ik het graag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNUFFELBEERTJE

Dit knuffelbeertje heb ik afgeleid van een knuffelkonijntje ontworpen door Lucia Lanukas. http://www.ravelry.com/patterns/library/rattle-bunny-two-legged .

Het beertje wordt in een spiraal gehaakt, dus gewoon doorhaken en geen toeren afsluiten.

POOTJES [2x]
1. magische ring met 6 vasten [6]
2. in elke vaste 2 vasten haken [12]
3. 6x [1 vaste, 2 vasten in 1 vaste] [18]
4. 6x [2 vasten, 2 vasten in 1 vaste] [24]
5-16. 24 vasten
Draad afbreken [niet te kort, want daarmee naaien we het gat wat ontstaat later dicht] en een steekmarkeerder of veiligheidsspeld door de laatste steek halen.
Maak het tweede pootje net zo, maar breek de draad niet af.

LIJF:
Verbind met een steekmarkeerder of een veiligheidsspeld de twee laatste steken van elk pootje aan elkaar en ga met het pootje waar de draad nog aan hangt verder door eerst rond het pootje waar de draad nog aanhangt 23 steken [2 vasten in de laatste steek van het eerste pootje] daarna oversteken naar het tweede pootje en dan rond dat pootje 23 steken haken [ook 2 vasten in de laatste steek]. De eerste steek van deze lange toer wordt de eerste steek van de ronde, die dus gemarkeerd moet worden. Ga met deze 48 steken in het rond verder met het lijf. Maak zo 20 toeren. De kleurwisseling heb ik gemaakt aan het eind van de 3e toer.
21. 6x [6 vasten, 2 vasten samenhaken] [42]
22. 6x [5 vasten, 2 vasten samenhaken] [36]
23. 6x [4 vasten, 2 vasten samenhaken] [30]
Nu eerst het beertje opvullen, snuit erop naaien [klein beetje vullen] en veiligheidsogen bevestigen. [Zie foto]
24. 6x [3 vasten, 2 vasten samenhaken] [24]
25. 6x [2 vasten, 2 vasten samenhaken] [18]
26. 6x [1 vaste, 2 vasten samenhaken] [12]
27. 6x [2 vasten samenhaken] [6]
afhechten, en het gaatje met de draad afsluiten.
Voordat het gaatje al te klein wordt heb ik evt. nog wat vulling erbij gedaan .

Sinds een paar dagen ontdekte ik de "onzichtbare" mindering. Neem van de twee vasten die moeten worden samengehaakt alleen de twee voorste lusjes op en haak die als één vaste af. Dat scheelt een heleboel gaatjes.

SNUIT:
Als pootjes t/m toer 4 en dan toer 5, 6x [3 vasten, 2 vasten in 1 vaste] = 30 steken.

OREN;

Als pootjes t/m toer 4. Toer 4 nog 4x herhalen, zodat er 5 toeren van 24 vasten zijn. De oren dubbel vouwen en met de open kant op het lijf naaien.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten