Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 5 februari 2015

Niet één maar twee CAL`s 2015

Maar voordat ik echt over de cal`s begin eerst even dit....... I did it! Ik heb Sophie`s garden, het schitterende vierkant ontworpen door Dedri Uys, gemaakt. Het was echt leuk om te doen. Gelukkig niet al te moeilijk, maar het was echt goed op mijn tellen passen, waarbij goed patroonlezen ook niet moest worden onderschat. Niks geen haast, gewoon eerst rustig het patroon uitpluizen en dan pas beginnen. Toch de schuld van het meeste uithalen zat in de kleurkeuze. Het kwam nogal eens voor dat de kleur me halvewege een toer toch niet aanstond en jahoor, daar ging ik weer. Uithalen !!!! Maar al met al, ben ik er best wel trots op dat het gelukt is.


Het maken van Sophie`s Garden, waarvan ik de extra bloemetjes nog even in beraad hou, is echter pas het begin en tevens het midden van de vierkante deken die het onderwerp is van de cal-universe. Er zijn pas drie van de twintig weken achter de rug, waarin de deelnemers aan de Crochet ALong iedere week een portie huiswerk via de fb-groep krijgen voorgeschoteld. Het is een leuk idee dat wereldwijd er een heleboel vrouwen [en mannen] op het zelfde moment aan het zelfde model aan het haken zijn. Nog leuker zou zijn geweest als ik aan het begin helemaal niets zou hebben geweten over model of kleuren, maar dat is natuurlijk ondoenlijk vanwege het benodigde materiaal. Voor deze deken gebruik ik Wibrawol en haaknaald 4. Zwart, wit, en zalm had ik nog en donkerroze, donkerrood en geel heb ik bijgekocht. Het grijs wat ik ook nog kocht heb ik bij nader inzien achterwege gelaten. Het was te donker.

De tweede cal is een nederlandse, waarbij we [het lijkt wel afgesproken] een ook vierkante deken gaan haken, die in het midden is gestart met een granny square. Hiervoor wil ik mijn katoenvoorraad gaan ophaken, want die is buiten proporties gegroeid. Voor deze deken heb ik het opgegeven mooie kleurencombinaties te maken en ik pak een kleur die me wel lijkt en waarvan ik genoeg heb en ik ben al van plan, als ik helemaal vastloop, de deken in zwart/wit strepen af te maken. Dit is trouwens een truc die ik eventueel ook bij de eerste cal wil gaan toepassen. Van deze nederlandse cal, die van dezelfde opzet is als de cal-universe plaats ik hier twee foto`s. De eerste foto toont de op de vloer gedumpte bolletjes katoen en de tweede het vierkant na de vierde week. Deze cal is duurt langer en zijn de huiswerk porties gelukkig ietsjes kleiner.
Wil je meer weten over de Cal; hier zijn de links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten