Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 5 december 2017

Lichtslinger met gehaakte bloemen


Nu mijn bloemenslinger af is, komt hier, zoals beloofd mijn patroon.  Maar hoe je het precies doet, is nogal afhankelijk van je lichtsnoer en materiaal. Vanwege de veiligheid heb ik LED-lampjes genomen, omdat die een stuk minder warm worden.

Een mooie slinger maken is afhankelijk van een paar dingen.
1. De groote van de bloemen,
2. de woldikte en haaknaald
3. de grootte van de lampjes
4. en vooral de ruimte tussen lampjes
Probeer hierin een goede balans te vinden.

Mijn bloemen zijn gemaakt van Saskia wol [Wibra] en hknld 4 en de lampjes zaten ca. 8 cm van elkaar. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om twee verschillende bloemen te maken, omdat de ruimte te klein was voor allemaal dezelfde bloemen. Als je eenmaal doorhebt, hoe de bloem gemaakt is kan je oeverloos experimenteren met grootte en breedte van de bloem door kleinere of grotere lossenbogen te maken. Ook kan je in het bloemblad van de grote bloem een paar dubbele stokjes maken. Zo wordt de bloem nog wat voller.

 Nb:Ik spreek in het patroon over ruime lengte van draden. Dwz. ca. 15-20 cm.

GROTE BLOEM:
toer 1+2: kleur A [wit], toer 3+4: kleur B [roze].

toer 1.
8 vasten in een magische ring. Begin met een ruime lengte. Maak in aan het begin van deze draad een klein knoopje, zodat je later weet met welke draad ik de magische ring dichtgetrokken kan worden. De toer sluiten met een halve vaste in de 1e vaste.
toer 2.
5 lossen, 1 vaste in de volgende vaste [1e boogje]. Maak nog 7 boogjes van [4 lossen, 1 vaste] in elke volgende vasten. Draad afbreken met een ruime draad.toer 3.
Werk aan de achterkant.Dit is even lastig en ik heb geprobeerd met wat foto`s dit te verduidelijken. 4 lossen in een willekeurige vaste van de vorige toer, 1 vaste in de volgende vaste. [er komt dus een tweede vaste in de vasten van toer 1].Daarna nog 7 boogjes van [3 lossen, 1 vaste]. Vouw tijdens het haken de de lossenboogjes van toer 1 een beetje naar achter, dat werkt gemakkelijker. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste boogje, maak 1 losse en keer het werk.
toer 4.
Haak achterlangs en maak in elke boog, 1 vaste, 5 stokjes.KLEIN BLOEMETJE:
toer 1+2: kleur B [roze], toer 3: kleur C [groen]

toer 1.
als toer 1 van de grote bloem.
toer 2.
als toer 2 van de grote bloem.
toer 3.
als toer 3 van de grote bloem, maar maak ipv 3-lossenboogjes, boogjes van 6 lossen.AFWERKING:
1. Hecht de draden van toer 3 en 4 af.
2. Steek de draad van toer 2 naar het midden en naar achteren. Pas wel op dat je niet door toer 1 steekt, want dan kan je de magische ring niet meer aantrekken.
3. Haal het lampje door de magische ring en trek hem aan. Leg er met de tweede lange draad minstens één stevige knoop in. Laat op die knoop een druppel lijm vallen.
4. Vlecht als het ware nog wat om het snoer een en leg er nog wat knopen op. Ook die nog vastlijmen.
5. Nu kan je ook de laatste twee draden afknippen. Hoewel, ik koos ervoor om ze nog heel kort even door de bloem te halen en daarna af te knippen.Waar ik mijn eerste lichtslingers vond en hoe het allemaal verder ging kan je lezen op mijn verhaaltjesblog": http://avalon045-avalon.blogspot.nl/2017/12/spelen-met-lichtjes.html