Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 20 maart 2018

Beertje BlueNa de fantastische aanvulling van mijn wolvoorraad door berendekens, ging mijn voornemen, om alleen beertjes te haken met haaknaald 4 een beetje de mist in. Er zat veel dunnere wol tussen, die totaal ongeschikt was voor zo`n dikke naald. Wat te doen? Mijn berenproductie is te groot om met een dunnere haaknaald dan 4 te gaan werken, want dat zou toch echt teveel extra werk gaan opleveren, dus werd "dubbeldraads" het toverwoord. Dat was een goede optie, maar voor dit samengestelde garen, werd helaas ook haaknaald 4 te dun. Probleem 2 was hiermee geboren, want zou ik mijn standaardbeertje gaan haken met 5 of nog hoger, wordt het reusachtig en te groot als berendekengeschenk.

Gisterenavond kwam ik dus tot de conclusie, dat er maar één oplossing over was. Ik zou die grijze cellen in mijn hoofd maar weer eens aan het werk moeten zetten, om mijn beertje Bart voor haaknaald 5 geschikt te maken.

Vandaar dit nieuwe patroontje. Het blauwe beertje Blue is bijna even groot als Bart, maar gehaakt met dubbeldraadse dun uitgevallen Wibra [of andere haaknaald 3 wol] en haaknaald 5. Ook haaknaald 5,5 is geschikt en misschien kan 6 ook nog wel.


Op de foto van het kladje kan je zien hoe het patroon tijdens het werk ontstaat. Het is een rommeltje en meteen een aardige puzzel om er later een leesbaar patroon-schema van te maken.

Have fun!


[Ps. Ik heb hem er al op gezet, maar heb nog geen tijd gehad het patroon alsnog te maken, dus als er nog fouten in zitten, hoor ik het graag!]


1 opmerking: