Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 27 februari 2012

Spiral ornament


Jeetje dat was een klus. Die bolletjes hingen we me al tijden vanaf een foto toe te lachen. Ze lachten zo treiterig, en ik zag ze denken, "Jou gaan we eens even een lastig uurtje bezorgen, want we zijn mooi en bijna ondoenlijk om te maken". Het is een ontwerp van Josephine Woo, ergens uit de USA en natuurlijk weer een haakkwerkje dat je van een redelijk werkbaar aantal steken moet minderen naar een stuk of drie. Dat is zweten op het eind. Je vingers zijn te dik, de haaknaald eveneens, en je moet zuks gaan vullen voordat het werk klaar is want anders is er geen gat meer over, waardoor je de boel naar binnen kan duwen. Dat vullen zelf is tot daar aan toe, maar ga maar eens haken aan een werkje dat nauwelijks steken genoeg heeft om mee te haken en ongrijpbaar is omdat het te zwaar en te rond is om beet te pakken.

Toch won het "willen maken" het boven de verwachte problemen en ben de strijd aangegaan. Het resultaat is veel kleiner dan ik verwachtte, maar ik vind hem geweldig. Zo mooi zelfs, dat ik, als ik eens een heleboel moed heb verzameld, wel eens een tweede zal maken. Want zeg nou zelf, "Alleen is ook maar alleen" en het staat nogal kaal zo in z`n eentje voor het raam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten