Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 12 februari 2013

Effe wat anders

Na 85 babymutsjes heb ik het wel even gehad. De mutsjes voor Save the Children zijn weg en de mutsjes voor Sven Sterrenmutsjes is een doorlopend projekt, wat wil zeggen dat het eigenlijk nooit af is. Daar hou ik helemaal niet van, maar ja het is niet anders en aan de andere kant is het ook wel weer heel fijn bedenk ik me nu, want je hebt altijd iets binnen handbereik om te gaan doen.

Maar goed, vandaag wilde ik even iets anders. Het stofwisselpoppetje wat ik gisteren maakte, vind ik niet zo geslaagd. Poppetjes zijn niet mijn ding, want ik verknal ze altijd, wanneer ik er gezichtjes op moet gaan borduren. En helaas poppetjes zonder gezicht is geen gezicht. Hihihihihi.

Verveeld zat ik te zappen en kwam op de blog van Wieke van Keulen terecht. Die had er een tutorial van bloemen op staan en ineens begon er iets te kriebelen. Oh die bloemen waren zo kleurig en vrolijk, die riepen er gewoon om, om gemaakt te worden. Of het zo moest zijn, lagen de katoenresten al bij me in de buurt en binnen de kortste keren lag de hele tafel vol met allerlei vrolijk gekleurde bolletjes. Ik zag het meteen al helemaal voor me. Een leuke muurversiering van allemaal vrolijk gekleurde bloemen, maar of het dat uiteindelijk ook wordt is de vraag. Een ontwerp heb ik nog niet en de plekjes op de muur zijn ook niet echt voor handen.

Nu ik 7 bloemen af heb, realiseer ik me ineens dat ik met het ontwerp moet beginnen. Die 7 losse bloemen is misschien al teveel, omdat ik ze in de derde toer, dus voordat ze klaar zijn, aan elkaar moet haken. Oeps dat heb ik even over het hoofd gezien. Hopelijk kan ik die 7, die ik al heb zo gebruiken, want anders wordt het uittrekken. Nou ja, ik zie wel. Voorlopig maar even rondjes van twee toeren haken en gaan brainstormen hoe het verder moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten