Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

zondag 17 november 2013

Leuk klusje !

MAGGIE THE OWL 4

15 november schreef ik:
Geen nieuws, de 10 vijfhoeken waren al af en van de zeshoeken heb ik er al zeven op een stapeltje liggen. Het wordt spannend en ik krijg nu al de kriebels. Zal het in elkaar zetten gaan lukken???????

Nu: 
Ahw... arme Maggie. Het zal je maar gebeuren om als een vormeloze hoop, neergekwakt op het toetsenbord, te worden gepost op facebook. Toch moest het even, want ik wilde met lege handen de Sinterklaastram doorzwaaien, die vol met kinderen en [gelukkig ook] zwarte Pieten langs het station kwam rijden richting Medemblik.

Het in elkaar naaien gaat leuk, maar de toch wel stugge katoen doet een behoorlijke aanslag op mijn vingers. De ogen zijn ook klaar, alleen het engste deel ervan moet ik nog doen, dat is het opborduren van de wimpers. Ik vind dat zo eng, omdat de expressie die de ogen geven het hele model kunnen maken of breken en hoewel ik goed ben in het vooruitschuiven van enge dingen, zal ik er toch eens aan moeten geloven. Verder zat ik nog met iets in de knoop. Er stonden in de [overigens zeer goede] schematekeningen twee grotere zeshoeken getekend. Huh?? Na het patroon nog eens goed te hebben doorlezen ontdekte ik dat er nog twee zeshoeken ontbraken, die gehaakt moesten worden met een dikkere haaknaald. Ik had 32 zeshoeken gemaakt, maar ik was ten onrechte vanuit gegaan, dat de ogen werden meegeteld. Niet dus, want nummertje 31 en 32 waren die grote zeshoeken voor de oren.


Wat de neus betreft ben ik eruit. Gisteren werd er een Maggie gepost zonder neus. Die kwam als geroepen, want ik zat toch al te dubben over die gekke bobbel aan de voorkant van een kussen. Die neusloze Maggie mocht er net zo goed wezen, dus ik besloot dat voorbeeld maar te volgen. Helaas sloeg vanmorgen de twijfel toe en misschien ga ik nog iets proberen in de richting van een plat driehoekje, wat als neus kan dienen. De tijd zal het leren. Nu ga ik door met het inelkaar naaien van Maggie en het haken van de twee ontbrekende zeshoeken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten