Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 19 december 2013

Theekip [1]

Grappig! Het is 6 dagen voor kerst en ik zit een theekip te haken. In een oude helaas datumloze Hobby Handig vond ik een kip met een kuiketje op haar rug, terwijl ze om haar lijfje drie zakjes heeft waar theezakjes in kunnen. Het model wordt behandelt als zijnde een paasmodel, maar daar zit ik dus helemaal niet mee. Trouwens ik vind hetmodel alleen maar leuk en ben van plan om haar het hele jaar gewoon op tafel te zetten.

Na de ervaring van het hollandse paartje en Frau Antje, begon ik me zowaar een amigurumi specialiste te voelen en tot mijn grote blijdschap zag ik dat die theekip, van dezelfde maakster [Christel Krukkert] is. Dat gaf me goede hoop dat het wel goed zat met het model en dat ik het zonder al veel problemen zou kunnen haken. Het enige waar ik niet zo blij mee was, was de kleur van de kip. Die was op de foto van het patroon gebroken wit en om zo`n bijna steriel wit beest de hele tijd op tafel te hebben zag ik niet echt zitten. Omdat ik geen expert ben ik kippekleuren wendde ik me tot Google, die me in zijn afbeeldingen modus trakteerde op duizenden veelkleurige kippen. Na een blik in mijn voorraadbus met katoentjes en de kippen op het beeldscherm kwam er letterlijk en figuurlijk een mooi bruin
kippetje uit de bus.
Toen begon het echte werk. Om mezelf eens goed te verwennen begon ik met het kleinste en lastigste. Dat was natuurlijk dat kleine kuikentje en hoera, dat is intussen helemaal af. Nu ben ik bezig met het lijf van de kip en begin te twijfelen of dat wel groot genoeg gaat worden. In ieder geval lijkt de hele kip veel kleiner te worden dan ik had gedacht. Zou het echt goedkomen? Ik heb precies gedaan wat in het patroon staat, dus zou ik toch echt iets meer vertrouwen moeten hebben in de beschrijving. Gewoon doorhaken dus....... [wordt vervolgd]Geen opmerkingen:

Een reactie posten