Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 23 september 2014

Matrosjka wordt beer

Ik was in eerste instantie helemaal weg van de matrosjka van Lalylala, maar toen ik het hoofd, muts en lijf eenmaal had gehaakt, begon ik te twijfelen. Verdorie, zij werd veel groter dan ik verwachtte en erger, wat moest ik nou weer met zo`n, weliswaar schattige, maar grote pop in de kamer. Helemaal foute boel dus. Uittrekken was wel heel erg zonde van alle werk, dus na een flinke denksessie besloot ik die matrosjka maar om te rekenen naar een beer. Die kon ik in ieder geval kwijt bij Berendekens en dan maakte ik er ook nog een kind blij mee. Het was helaas niet echt "zo gezegd, zo gedaan", want het hoofd was met de veiligheidsogen al helemaal klaar, dus kon ik daar niets meer aan veranderen. Het lijf, wat meer op een buideltasje leek, kon ik echter wel zonder problemen uittrekken. Toen ben ik gaan zoeken tussen mijn Lalylalapatronen, welk hoofd in grootte het meeste overeenkwam met wat ik al had. Gelukkig was dat beer Bina en met een kleine aanpassing hier en daar ben ik het lijf overnieuw gaan haken. Toen stuitte ik op een tweede probleem. Mijn roze wol was wel genoeg voor de matrosjka, maar of dat ook gold voor de beer betwijfelde ik. Ook was ik niet zeker of ik thuis [ik was nog op mijn vakantieadres] nog een extra bolletje roze had liggen of niet. Halverwege het lijf ben ik gestopt om thuis eerst maar eens rustig de balans op te nemen.


Thuis gekomen werd het al snel duidelijk dat er geen bolletje roze was. Oei wat nu? Na een mislukte poging bij Zeeman in Medemblik had ik genoeg van het zoeken naar wol en ik stapte over naar plan B. De beer zal met een streepjestrui door het leven moeten gaan, dan zou ik het wel redden met de wol.
 

Op 21 september schreef ik op fb"

Hier mijn laatste zwart-witje voor de "zwart-wit 5-daagse". Zoals ik in mijn vakantie al meldde, zit ik enorm te hannessen met die grote knuffel, waarvoor ik zonodig zelf een lijf, armen en verdere ledematen moest fabriceren. Dat komt ervan als je een matrosjka wil haken en halverwege besluit dat zij eigenlijk toch niet zo leuk is. Ik besloot haar maar om te bouwen tot beer, want die kan ik altijd gebruiken. Tot overmaat van ramp bemerkte ik halverwege, dat ik veel te weinig roze wol heb om hem/haar in effen roze af te maken en natuurlijk is die kleur ook in de winkels in geen velden of wegen te bekennen. Streepjes van een andere kleur dan maar en heel hard bidden dat het dan wel uitkomt. Welke kleur ik gekozen heb? Hahahaha dat is de grap van de zwart-wit foto. Jullie zullen moeten wachten tot die verhipte knuffel af is.

Nu liggen hier twee beren, maar afmaken ho, maar. Vandaag heb ik 30 km gereden om vulling te kopen, maar ook dat was me niet gegund. In de eerste winkel was de vulling uitverkocht en de tweede winkel vond het nodig om na een gesloten maandag, ook dinsdagmiddag dicht te gaan. Daar stond ik dan om 10 over 12 behoorlijk pissig voor een dichte deur. Ja, ik weet het, Op het platteland wonen is fijn, maar voor hobbywinkels moet je hier niet wezen. Morgen nog maar weer eens proberen. Het worden echter zo wel dure beren met al autoritjes voor het goede doel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten