Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 27 oktober 2014

Poezenpannelappen

Ha dat is grappig. De heerlijke nostalgische poezenpannenlappen komen weer eens om de hoek kijken in de bestandenlijst van de haakgroep Dutch crochet a granny a day 2013.     

 Ik heb er geloof ik als eens eerder over geblogd maar het blijft leuk om die supergoede oude Ariadnepatronen terug te zien. Ik had jaren een abonnement, maar na de omslag naar lifestyle vond ik er niets meer aan. Wat een schat aan patronen heb ik toen binnen mijn bereik gehad. Dat heb ik me nooit zo gerealiseerd en opruimerig dat ik was en ben, heb ik de hele boel weggedaan. Gelukkig vind ik nu via internet verschillende patronen terug. Nu dus deze superpoezenpannelappen. Eerst in een andere groep, maar nu dus met een goed en duidelijk patroon. Bedankt Eline voor het beschikbaar stellen! 

Op het moment dat dit patroon in het blad verscheen, deed ik een cursus vakleerkracht handwerken op de PA in Alkmaar. Iedere week kregen we drie opdrachten in verschillende technieken als huiswerk. Ik probeerde er altijd iets byzonders van te maken en bij een haakopdracht heb ik drie van deze pannelappen gebruikt om een 'zakkenlap" te versieren. Ook toen al vond ik deze modellen veel te mooi om er mijn hete pannen op los te laten.De zakkenlap hangt al jaren bij mij in de kast en wordt nog steeds gebruikt; de cursus was een heleboel kennis, lol en hard werken. Voor de klas heb ik helaas niet gestaan [tenminste niet betaald].  Den Haag  besliste anders. In een van de eerste bezuinigingsrondes in het onderwijs waren de vakleerkrachten de klos. Gymnastiek [en bewegen dus] was veel belangrijker dan het leren van een zinvolle vrijetijdsbesteding. En als ik eerlijk ben, moet ik, hoe jammer ook, de scholen in die keuze gelijk geven.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten