Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 19 november 2015

"Foute deken"

Gezien de datum van het laatste stukje, is het wel weer eens tijd om wat te schrijven over mijn aktiviteiten van de afgelopen periode. Helaas valt er weinig te melden, en dat komt grotendeels doordat mijn energie om te gaan haken tot een dieptepunt is gedaald. Mijn lichaam wil niet wat ik wil en daardoor ben ik veel te veel met mezelf bezig. Vervelend, maar onnodig om een ieder hiermee lastig te vallen.

Toch heb ik nog wel iets gedaan. Ik haakte een paar leuke beren, waarover weinig te melden valt en allang de deur weer uit zijn. Verder bracht ik uit Heemskerk een tas wol mee die de leuke uitdaging bevatte om iets leuks mee te gaan doen. Die werkelijke inhoud bestond uit een heleboel donkerblauwe en donkerrode overjarige Bianca wol, met een evengroot aantal bollen donkergrijs en gebroken wit van een onbekend fabrikaat. Niet echt kleuren voor kinderbeertjes en ook halen ze de kleurvoorschriften voor granny's niet.


Wat dan te doen? Ik zat er een beetje mee. Op de berendekenssite had ik pas iets gelezen over iemand die een "foute deken" had gehaakt. Dat "foute" slaat alleen maar op de wolkleuren, die ook de bovenvermelde kleurenvoorschriften niet haalden. Dus is de oplossing simpel. Ik startte mijn "foute deken", die [hopelijk] geschikt is voor de verkoop ten bate van het verzendpotje. Met het mooie ontwerp van mijn African circle square en nog wat bijgekochte lichtblauwe wol ben ik een tijdje geleden begonnen. De onderstaande foto laat zien dat ik al een aardig eindje op weg ben. Alle bollen wol van de rechter foto heb ik opgehaakt en ik heb genoeg om de nog lege vlakken [zie foto] met de blauw-witte african circle square op te vullen. De deken is dan 1.35 x 1.35, Dat lijkt me een beetje klein en het spannende is dat ik dan nog geen idee heb, hoe het verder moet. Misschien toch iets met dat rood???[wordt vervolgd]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten