Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

woensdag 22 november 2017

"Rondjes"-deken-2


Vanmorgen heb ik maar eens de hele boel uitgelegd op zolder. Het was nog niet erg koud, dus kon ik er nog wel aan de gang. Het enige idiote van dit huis is, dat er boven geen verwarming is en dat is in november niet echt een pluspunt. Maar okee, met eigenlijk teveel met mijn hoofd naar beneden, is het gelukt, de deken op de grond uit te leggen. Meteen al ondekte ik dat, als ik zou doorgaan via het nu uitgelegde patroon, hij bijna vierkant wordt [1.90m x 1.80m].  Prima!. want wat voor maat ook, alles is goed, als hij maar groot wordt.

Mijn plan is nu om de buitenkant zoals die op de foto te zien is aan te houden en het middenstuk, een vierkant van 1.12m x 1.18m op te gaan vullen. Hiervoor heb ik al twee grote vierkanten [die op de foto al te zien zijn] en nog 16 losse polkadot grannies die nog in de la liggen. Dat is duidelijk niet genoeg, dus moet er ook nog het nodige creatieve denkwerk worden verricht, Met dat laatste kan ik meteen beginnen, maar de rest moet helaas even wachten, want een zere arm, die ongetwijfeld is onstaan door mijn fanatieke haakaktiviteiten, verplicht mij om het even wat kalmer aan te doen.

1 opmerking: