Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 29 juli 2014

Granny met grote cirkel


Heerlijk die zomer zoals hij de laatste dagen is. Met een audioboek in je oor, in de tuin, heerlijk haken voor Beredekens. Steeds verschijnt er weer een andere granny. Sommige heb ik al geplaatst, en hier dus weer een nieuwe. Ik vind het zowat de mooiste tot nu toe.

Algemeen:
De haakwijze aan het begin- en einde van de toer is als volgt:
Aan het begin van de toer 3 lossen voor 1 stokje, 2 lossen voor een half stokje of 1 losse voor 1 vaste. Aan het eind van de toer een halve vaste in de 3e losse [voor een stokje], in de 2e losse [voor een half stokje] of in de 1e losse [voor een vaste] .Bij een kleurwissel altijd de oude draad afbreken en de nieuwe toer op de aangegeven plaats [zoveel mogelijk in de hoek] met de nieuwe kleur starten. Is er geen kleurwissel, dan met halve vasten naar een plaats haken waar gestart kan worden. Het aantal halve vasten moet wel zo weinig mogelijk zijn, want het geheel wordt er anders niet mooier op. Deze handelingen vermeld ik niet meer in het patroon.

Toer 1. [kleur A]
5 lossen, 7x [1 stokje, 1 losse] in de 1e losse. [dat is dus totaal 8 stokjes met 1 losse ertussen]
Toer 2. [kleur A]
Om elke 1-lossenboog 3 stokjes met 1 losse ertussen. Dat is het rondje.
Toer 3. [kleur B]
om elke 1-lossenboog 1 vaste, 4 lossen.
Toer 4. [kleur B]
[2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse] om de 4-lossenbog,
Toer 5. [kleur A]
[3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] =hoek om een 2-lossenboog,
1 losse, 3 hstokjes om de volgende 1-losseboog,
1 losse, 3 vasten om de volgende 2-lossenboog,
1 losse, 3 hstokjes om de volgende 1-losseboog,
1 losse en de volgende hoek. Nu is het een vierkant geworden.
Toer 5. [kleur A]
In de hoeken [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes], ertussen clusters van 3 stokjes met 1 losse ertussen.
Zo kan je blijven herhalen. Voor berendekens was mijn laatste toer met halve stokjes.

Gemaakt: 29 juli
Patroon: 29 juli
Ontwerp: Willy Haarsma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten