Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

vrijdag 20 september 2013

Haken en breien is van alle tijden

Vanmorgen zag ik tijdens mijn dagelijkse rijtje bloglezen op Bloglovin` via de Haakmaaraan-blog, dat Blancouleur, wie het ook zijn mag, haar gehaakte poncho bijna af had. Hoewel ik de laatste tijd al vele gehaakte poncho`s al netsurfend langs had zien komend, schoot me juist nu ineens mijn eigen poncho te binnen. Ik maakte hem ruim 40 jaar geleden in 1972 en herinnerde me het ding zo goed, omdat toentertijd een foto van mij is gemaakt waarop ik hem aan heb. Jammergenoeg is hij niet in kleur, maar gelukkig is nog duidelijk te zien dat die poncho`s in al die jaren totaal niet zijn veranderd. De kleuren herinner ik me helaas niet meer.

Dat ik toen ook veel handwerkte is ook te zien aan het schattige gehaakte jurkje dat dochter Ingrid, die naast mij staat, aan heeft. Het was geel met witte bloemen, dat was nog wel terug te vinden op een ingescande kleurendia. Toen de kinderen groter werden heb ik mijn Akte K gehaald op de PA in Alkmaar. Daarmee kon ik als "vakleerkracht handwerken" voor de klas. Maar helaas ik had beter moeten weten. Zelfs toen was het in het onderwijs geen vetpot en naast de vakleerkracht gymnastiek, stelden de scholen echt geen tweede aan. Van mijn ideaal om kinderen te leren, "hoe om te gaan met vrije tijd" kwam weinig terecht. Nou ja het was een fijne cursus en ik had er heel veel technieken geleerd.

De tijden veranderden en ik veranderde mee. In de jaren 80 en 90 ben ik heel intensief bezig geweest met origami, maar op de achtergrond ging ik wel door met haken en breien. Ik moest wel, want die lekkere warme dikke gebreide truien, die ik wilde, waren niet te koop. Na een heftige borduuraanval begin 2000 ben ik weer helemaal terug bij het begin. Mede door internet en vooral door facebook, is ook bij mij haken en breien weer helemaal in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten