Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

vrijdag 18 april 2014

Omslagdoek

Toen ik vorig jaar [ik weet niet eens meer precies wanneer] de Wibra eens inliep en ik onder de welbekende witte blokkenkast, in een op de grond staande doos, wat supermooie gekleurde wol ontdekte, kon ik nog niets weten van de hype die later zou ontstaan over deze regenboogkleurige bolletjes. Ik vond ze wel grappig en dacht meteen aan mutsjes voor Sven`s Sterrenmutsjes, dus nam ik alles wat er wat er nog lag maar mee. Het waren er helaas maar vier, maar meer dan zat voor een heleboel mutsjes en thuisgekomen stopte ik ze voorlopig maar in mijn voorraadbox. Toen brak de hel los. Iedereen was op jacht naar die wol en ik begon te denken dat ik wat heel bijzonders in huis had gehaald. Helaas werd de Fenna op de facebookpagina van Sven zo`n beetje "afgekeurd" voor mutsjes [te pluizig] en wist ik het even niet meer. Wat moest ik met maar vier bolletjes?. Wat erbij kopen kon ik wel vergeten, want intussen was er geen draadje Fenna meer in de winkels te vinden. Iedere keer als ik in mijn voorraadbox dook, zag ik de wol,  die me een beetje treiterig toelachte, want ik had nog steeds geen flauw idee, wat ik er mee moest doen.


Eergisteren startte mijn dochter een omslagdoek en toen ik haar bezig zag, dacht ik ineens: "Hee", mijn Fenna bolletjes, Zal ik?  Heb ik er genoeg wol voor?"  Thuisgekomen ben ik maar eens gaan proberen. Ik zocht een simpel patroon, want de wol was op zich al druk genoeg en begon vol goede moed. In eerste instantie was dik tevreden, maar al hakende begon ik toch weer te twijfelen. Ik miste de "wow-factor" en piekeraar die ik ben dacht ik "Wat moest ik met een omslagdoek?".  Toen vanmorgen dochter Ingrid een foto van haar mooie omslagdoek liet zien vroeg ze naar mijn vorderingen. Ik stuurde een foto en vertelde over mijn twijfels. Haar antwoord was overduidelijk. "Dan mag je hem voor mij maken hoor, want ik vind hem schitterend". Auw!, kijk ja, zo`n duwtje had ik nou net nodig en schreef haar, "Okee hoor, ik ga wel door!!!!
Voor wie het ook eens wil proberen? Het is het klassieke grannypatroon dus een kwestie van "heerlijk dom doorhaken". Het lijkt ingewikkeld, maar dat is alleen het begin en als ik het over een "cluster" heb is een groepje van 3 stokjes.
Maak een cirkeltje van 6 lossen.
Toer 1. 6 lossen, 1 cluster, 3 lossen, 1 cluster, 1 losse, 1 dubbel stokje, keren.
Toer 2. 5 lossen, 1 cluster in de 1-losseboog, 1 losse, [1 cluster, 3 lossen, 1 cluster=hoek] in de 1-lossenboog, 1 losse, 1 cluster, 1 losse, 1 dubbelstokje, keren
Toer 3. 5 lossen, [1 cluster, 1 losse] in elke 1-lossenboog tot de hoek, [1 cluster, 3 lossen, 1 cluster=hoek] in de hoek, [1losse, 1 cluster] en elke 1-losseboog, 1 losse, 1 dubbelstokje, keren.
Deze 3e toer steeds herhalen tot de gewenste lengte.
Dit is alleen de basis. Natuurlijk moet er nog een rand langs, maar die zijn er genoeg te vinden op het net.

The original patterns is in english and remixed by Emily Serff from:
Autumnal Triangle Shawl (found at: http://www.abc-knitting-patterns.com/1130.html )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten