Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

zaterdag 1 augustus 2015

Welsh Rose in a circle-2


[vernieuwde versie]

Werkende aan een granny voor Berendekens ben ik mijn Welsh Rose in a big circle gaan omzetten zodat hij hiervoor beter geschikt was. Omdat deze groep nooit grannies genoeg heeft, moest ik er eentje hebben die snel gemaakt kan worden en liefst ook niet met al te veel draadjes om af te hechten. Dit is het resultaat. Hij is rechter en platter dan zijn voorganger en heeft maar twee kleuren. [Meer kan natuurlijk ook]. Ik haakte met Wibra`s Saskia en Zeeman Royal en een haaknaald 4 mm.  Zo werd de granny precies 15x15 cm.

ALGEMEEN:
De haakwijze aan het begin- en einde van de toer is als volgt:
Aan het begin van de toer 3 lossen voor 1 stokje, 2 lossen voor een half stokje of 1 losse voor 1 vaste. Aan het eind van de toer een halve vaste in de 3e losse [voor een stokje], in de 2e losse [voor een half stokje] of in de 1e losse [voor een vaste] .Bij een kleurwissel altijd de oude draad afbreken en de nieuwe toer op de aangegeven plaats [zoveel mogelijk in de hoek] met de nieuwe kleur starten. Is er geen kleurwissel, dan met halve vasten naar een plaats haken waar gestart kan worden. Het aantal halve vasten moet wel zo weinig mogelijk zijn, want het geheel wordt er anders niet mooier op. Deze handelingen vermeld ik niet meer in het patroon.


Toer 1.
Magische ring of 3 lossen tot een ring sluiten. In de ring: 8x [1stokje, 1 losse]

Toer 2.
8x [3 stokjes en 1 losse in de 1-lossenbogen]

Toer 3.
8x [6 stokjes in in 1-lossenbogen]

Toer 4. [2e kleur]
Begin met 1 vaste in het 3e stokje van één van de 6-stokjesgroepen van de vorige toer. Daarna ook in het 4e, 5e en 6e stokje 1 vaste haken. Als het goed is kom je dan precies tussen de 6-stokjesgroepen uit. Haak nu 1 dubbelstokje wat je insteekt om het middelste stokje van het groepje van 3 van toer 2. [zie ook de foto], Sla het 1e stokje van de volgende 6-stokjesgroep over en haak weer 5 vasten en 1 dieper ingestoken dubbelstokje. Haak zo de toer uit [en vergeet niet het laatste stokje bij het begin. Zo komt het mooi uit om de 1e vaste van toer 5 te haken. .

Toer 5. [2e kleur]
*1 v. op de 3e vaste van de vorige toer. [midden op het blaadje], 3 lossen, 1 v. om het "diepe" dubbelstokje, 3 lossen*, tussen de ** herhalen tot de toer uit is.

Toer 6.
4 stokjes in elk 3-lossenboogje.

Toer 7.

*Tussen de 4-stokjesgroepen haken [3 dubbelstokjes, 2 lossen, 3 dubbelstokjes =hoek],
1 losse, 3 halve stokjes na de volgende 4-stokjesgroep,
1 losse, 3 vasten na de volgende 4-stokjesgroep
1 losse, 3 halve stokjes na de volgende 4-stokjesgroep, 1 losse*, tussen de ** herhalen tot het einde van de toer.

Toer 8. [groen]
[2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes = hoek],
Tussen de hoeken:
sla 1 steek over, 2 stokjes op de volgende 2 steken,
2 halve stokjes tussen de 3-groep,
*sla 1 steek over, 2 halve stokjes op de volgende 2 steken,
2 halve stokjes tussen de 3-groep*, dit herhalen totdat je aangeland bent voor de 3-dubbelstokjesgroep van de hoek. Hiervan ook de eerste steek overslaan en dan 2 stokjes op de stokjes. Dan weer de hoek haken. Ga zo door tot het eind van de toer. [22 stokjes per zijkant]

Succes

Gemaakt: 1 augustus 2015
Patroon: 1 augustus 2015
Ontwerp: Willy Haarsma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten