Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 2 februari 2016

Gehaakte gordijntjes

Oei dat is wel erg lang geleden dat ik iets heb geschreven hier op de blog. Dat heeft natuurlijk een reden. Ten eerste wil mijn lijf niet zo als ik wil, maar ook de puf om iets nieuws [en vooral bruikbaar] werkstuk te bedenken om te gaan maken lukt me niet. Dus zit ik oever- en eindeloos beren te haken. Dat is goed voor berendekens, maar minder voor mij, want ik wordt zo langzamerhand een beetje zat om steeds hetzelfde patroontje te haken. Maar alas geen gezeur over gezondheid of beren, daar schiet ik helemaal niets mee op.

Omdat ik eigenlijk best wel zin heb om een blogpost te schrijven, maar helaas weinig te vertellen heb, ben ik maar eens in mijn archief gedoken. Misschien dat ik tussen al die foto`s van vroegere projecten [zoals dat tegenwoordig zo mooi heet] iets kon vinden wat een verhaaltje waard kon zijn.

Bijna 20 jaar geleden verhuisde ik naar mijn huidige woonplaats en wat deed ik tegen alle toen heersende trends in. Ik haakte zeer toepasselijke gordijntjes, zoals ik alle jaren daarvoor ook in het vorige huis had gedaan. Koffieketeltjes voor in de keuken en een leuk hartjespatroontje voor in één van de zolderkamers. Het modelletje van boven komt uit dat oude Durable boekje, wat al een tijdje binnen de haakgroepen zwerft en het patroontje van de keteltjes heb ik zelf aangepast. Het vodje waarvan ik haakte heb ik een tijdje terug netjes ingescand, net als alle andere patronen die ik in de loop der jaren verzameld heb. Een kostbaar archief, waarvan ik nooit had kunnen denken dat ik het op deze manier nog eens zou kunnen laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten