Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 1 maart 2016

Hekel Mandala


Eindelijk heb ik weer eens iets gedaan, waarover ik een creatieve blog kan schrijven. Een poosje geleden ontdekte ik in een fb-groep een schitterend model van een mandala. De link die erbij vermeld stond, bracht me naar een nieuwe groep, waarvan ik uiteraard eerst lid moest worden, als ik iets meer wilde zien dan alleen de kop van de pagina. Daar had ik op dat moment geen zin in en liet het allemaal maar even zitten.

Toen dochter Ingrid me een paar dagen later ook tipte op deze mandala werd ik voor de tweede keer alert gemaakt op die mooie cirkel en heb ik me toch maar laten verleiden om eens in die groep rond te lezen. Ik meldde me aan en kwam erachter dat het een Zuid-Afrikaanse groep is met zoals altijd leden van over de gehele wereld. De mandala waarover ik intussen bijna voor gevallen was, bestond uit een crochet along, die op dat moment vijf weken aan de gang was.

Het washeel verleidelijk allemaal, maar het duurde toch nog wel even voordat mijn gevoel en enthousiasme het won van het logische denken van “wat moet ik nou weer met een rond cirkel met allemaal gaten erin”. Dat wordt nooit een deken en voor een kussen, wat ik niet wil hebben, moet ik achter de naaimachine. Ook geen optie! Ineens viel me de kale muur weer op naast het raam. Dat zou wel kunnen. Een mooie ronde mandala zou uitstekend passen daar op die muur.

Dan de kleuren. Zeker niet mijn sterkste kant van het hele haakgebeuren. Ik durf te weinig en ben veel te bang dat ik halverwege het toch ineens niet meer mooi vind. Wibrawol is mijn favoriete kluswol, niet zo duur als het onverhoopt helemaal mislukt, maar helaas ook vrij beperkt in het aantal kleuren. Twijfel, twijfel, twijfel.

Nu na weken, heb ik het midden af. Dat ging niet gladjes, want het stuk wat nu zo schitterend op de foto staat heb ik zeker drie keer over gedaan. Dat bestond uit soms hele toeren weer uithalen en met een andere kleur opnieuw maken of halve toeren in verschillende kleuren haken om het effect te bekijken. Ook heb ik een keer het hele model uitgehaald [zie foto]. Als je de twee cirkels bekijkt is het verbluffend wat kleuren kunnen doen. Het is echt helzelfde model, maar oh, wat een verschil.

Dit is het eind na week 4. Hoever ik doorga weet ik nog niet. Dat hangt een beetje van de muur en mijn zin af.


O ja, en voor wie hem ook wil gaan maken, is hier de link.  https://www.facebook.com/groups/MandalaCAL/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten