Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

dinsdag 15 augustus 2017

"Afrikaanse bloem" vlaggetje

Door het berenhaken viel er op deze blog een lange tijd weinig te melden, totdat ik nu ineens een andere uitdaging tegenkwam. De langste vlaggelijn ter wereld voor het Guinness Book of Records. Leuk om daaraan mee te helpen en nog fijn ook want het is voor een goed doel. Ik zou ik niet zijn, als ik niet gewoontegetrouw met mijn favoriete haakmodelletje in de weer ging en je raadt het al, de afrikaanse bloem moest er weer aan geloven. Ik vond een tijdje geleden al het patroontje van Nicole Hancock waarin een schitterende afrikaanse bloem tot een driehoekig vlaggetje werd gevormd, maar omdat die voor het huidige doel te klein was, moest ik toch weer aan het werk. Het resultaat is mooi, al zeg ik hetzelf. Met toestemming van de ontwerpster mag ik het hier op deze blog publiceren. Onderaan staat een link naar het originele patroon en hieronder de uitwerking van mij.
AFRIKAANSE BLOEM VLAGGETJE
Bewerking van 6 petal african flower triangle van Nicole Hancock

Haak in het rond en sluit elke toer met een halve vaste in de derde losse van het begin.
Daarna [geen kleurwissel] aan het begin van een toer: 3 lossen voor het eerste stokje of 1 losse voor de eerste vaste. Bij een kleurwisseling is het handig de draad af te breken en de nieuwe kleur aan te hechten met een vaste. Deze handelingen worden niet meer apart vermeld.

01--Begin met een sliert van 3 lossen. Haak dan in de 1e losse: 6x [2st, 1l]

02--6x [2stokjes, 2lossen, 2stokjes] in de 1-losseboog

03--6x 7stokjes in 2-lossenboog

04--6x op de bloembladen: 1vaste in elke steek [7] + tussen de bloembladen 1 dieper ingestoken stokje [zie foto] [=de draad ophalen tussen de stokjesclusters van toer 02.

05--Hoek: begin bij de hoek met 2dubbelstokjes op het dieper ingestoken stokje van de vorige toer, 2losse, 2dubbelestokjes in de volgende steek]. Tussen de hoeken: 1 steek overslaan, 1stokje, 1halfstokje, 3vasten, 2halfstokjes, 3vasten, 1halfstokje, 1stokje., 1 steek overslaan en weer de hoek.

06--Hoek: [2dubbelestokjes, 3lossen, 2dubbelestokjes] om de lossenboog van de hoek. Tussen de hoeken: 7x [1losse, 2 steken overslaan en tussen de steken 2stokjes], 1losse en weer de hoek.
07--hoek: [3stokjes, 3lossen, 3stokjes] Tussen de hoek: in elke 1-losseruimte 3stokjes

08--hoek: [2vasten, 2lossen, 2vasten], verder op elke steek 1vaste.

Succes!!


Patroon:
Bewerking: Willy Haarsma

Ps. Ik heb het patroon zoveel mogelijk gecontroleerd, maar mochten er nog fouten in zitten hoor ik het graag!3 opmerkingen:

 1. O, leuk! Veel plezier met haken. Je zult er dan nog heel wat maken, denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. De serie van 20 is klaar, dus even wat anders. Ach ik zie wel......

   Verwijderen
 2. ik heb al veel vlaggen gezien maar deze springt er wel uit, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen