Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

woensdag 8 januari 2014

Theekip [2]

Herinneren jullie je mijn theekip nog?  In een ver verleden, vorig jaar kerst wel te verstaan was ik begonnen aan dat beest. Het lijf ging vlot, maar toen de kerst eenmaal voorbij was, was de moed om door te gaan spontaan verdwenen. Toch heeft hij vleugellam minstens 2 aanvallen van twijfel over uittrekken overleefd, Gisteren heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen met de vleugels. Wat een ellende. De bovenkant van de vleugels ging nog wel, maar de veren zijn drie lange kokers van resp. 14, 12 en 10 steken in het rond. Daar ga ik spontaan van hyperventileren, want ik vind dat vreselijk om te doen. Ik hebt teveel vingers voor de ruimte, kan het tijdens het haken het werk niet goed vasthouden omdat de koker te smal is en als ik het dubbel vasthou haak ik de hele boel aan elkaar omdat ik de achterste laag ook meepak.

Een halve vleugel en twee uur prutsen verder, had ik het wel gezien. Hoe het model moest worden was me wel duidelijk, dus trok ik de hele boel weer uit. Nu ben ik van plan het model enkellaags zoveel mogelijk na te haken. Of het lukt is nog eventjes de vraag, maar ik heb geen keus. De andere manier is een ramp en ik snap niet hoe anderen dit doen. Als het lukt en de vleugels klaar zijn, blijven de mandjes nog over. Één bodem heb ik al, maar als ik het zo zie, zal dat maar weinig problemen opleveren. Hopelijk kan ik over een paar dagen een complete theekip laten zien, die weliswaar met enkellaagse vleugels, toch de moeite waard zal blijken te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten