Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 11 maart 2013

Gone Celtic

Door het grannyproject van de facebookgroep Handwerken als Ontspanning kwam in voor de zoveelste maal in aanraking met de mooie granny squares met een keltische knoop in het midden van het vierkant. Vele malen heb ik deze patronen al in mijn "to do" map gestopt en even zo vele malen heb ze er weer uitgehaald of gewist. Waarom? Ja moeilijke vraag. Het zag er allemaal nogal ingewikkeld uit, de patronen zijn grotendeels in het amerikaans en het vele tellen schrok me ook een beetje af.

Afgelopen vrijdag kwam ik er dus weer eentje tegen en wel als vierde model in het groepsproject, waarin we iedere vrijdag een nieuwe granny square krijgen aangeboden, zodat we na een klein jaartje een flinke stapel vierkanten hebben, waar we iets leuks mee kunnen doen.

Mijn eerste gedachte was: "Oei, dat is die mooie keltische", maar meteen daar achteraan kwam de hele "to do list" en ja-nee geschiedenis weer bovendrijven. Maar kijk dat is het verschil, nu gingen we het allemaal proberen en met die gedachte heb ik er maar even mijn schouders onder gezet. Achteraf lach ik om al die bezwaren. Het viel allemaal reuze mee. De granny was in no time gemaakt en ik dacht dus "Wat een muts ben ik toch, was dat nou alles".

Toch is dit niet het eind van het verhaal. Ik heb nog twee van die mooie patronen. De ene is een vierkant met vijf ronde in elkaar geweven cirkels en de tweede een zeshoek die bijna hetzelfde is maar dan met zeven cirkels.

Toen ik gisteren het patroon van de zeshoek doorlas, zag ik dat ze als basis van de cirkels geen lossencirkel of magische ring gebruikten, maar de plastic rondjes van een six-pack. Je moet er maar opkomen!, Helaas heb ik geen bierdrinkers in mijn direkte omgeving, dus heb ik die ringen ook niet en door het gemis daarvan was het patroon niet echt bruikbaar. Het vermeldde geen grootte en stekenaantallen van de cirkels. Wat nu? Ik had wel kunnen beginnen aan het vierkant met de vijf cirkels, maar ik had toch eigenlijk mijn zinnen gezet op die zeshoek, dus startte ik een nieuwe zoektocht op het net. Ik had geluk want na een fikse speurtocht in de patronen op de Ravelrysite vond ik hetzelfde patroon met wel een normale gehaakte basis. Helemaal blij begon ik vanavond te haken en evenzo tevreden was ik drie en half uur later toen ik mijn mooie keltische zeshoek op de foto zette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten