Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

donderdag 25 april 2013

Oma`s vierkanten


Hahaha, ik ben nog steeds niet van de grannykoorts af. Integendeel zelfs, want het virus is na de aankoop van een grannyboekje bij BOL alleen nog maar gestegen. De probeersels uit dat boekje rollen van mijn haaknaald en ik blijf me verbazen hoe mooi ze allemaal zijn. Om te voorkomen dat ik met een stapel losse en overbodige grannies kom te zitten, probeer met betrekking tot de kleurkeuze en grootte ze wel zoveel mogelijk samen te voegen tot babydekentjes. Het geel/groen/wit/gele dekentje is daar een prachtig voorbeeld van. Het is vierkant is gemaakt van model "sleutelbloem" en werd gehaakt met mijn favoriete wol van het moment, nl. de zeeman soft.

Van de uiteindelijk niet gebruikte kleuren wol [Populair] van het groepsgrannyprojekt haakte ik de andere drie. Het zijn van links naar rechts de "hondsroos", het "boeketje" en de "korenbloem". Ook van deze drie zal ik tzt een babydekentje maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten