Mijn tweede blog

Dit is de blog waarop ik al mijn creativiteit kwijt kan. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken waarmee ik op dit moment bezig ben.
Ook schreef ik vele stukjes over mijn jeugd, gezin en allerlei andere zaken waarover ik iets kwijt wilde. Omdat ik die liever niet tussen mijn haakverhalen had staan, opende ik daarvoor een aparte blog. Tw. Avalon`s blog:
http://avalon045-avalon.blogspot.com/

This is my creative blog. First embroidery and knitting, now it`s all crochet. The little stories I wrote and write about my youth, family and all other things I want to write about are on my other blog called "Avalon". [see link above]. I am sorry these are just in Dutch, but if you are very curious just try Google translate.
According to this blog, it`s impossible to translate all the stories about my work. But I try to start translating the patterns. You can find the translations under the label "english pattern" . Up till now there are just seven, but I try to make more in the future.

maandag 1 april 2013

Supergrannies


[Geschreven in de tl van Handwerken als Ontspanning]

Dit is met recht Handwerken als ontspanning. Ik heb al een tijdje een haat-liefde verhouding met Wibra wol. Ik vind ze schitterend en lekker goedkoop, maar nu ik de laatste maanden veel voor Sven`s Sterrenmutsjes brei en haak, gebruik ik liever wat dunnere en zachter aanvoelende wol. 

Daardoor staat er nu een volle krat met resten bij mij in de kast, die zo langzamerhand alleen maar dienst doet als oversized en overbodige kastvulling. Dat begon me steeds meer te irriteren en vrijdagavond kreeg ik een superidee. Geheel in stijl met de "grannykoorts" heb ik de krat uit de kast gehaald en voor mezelf besloten dat die helemaal leeg moest worden gehaakt aan grannies. Ik koos het meest simpele model. Groepjes van drie stokjes haken, geen lossen ertussen en in de hoeken een dubbele groep van drie stokjes met drie lossen ertussen. Heerlijk zo`n opruiming, want en passant heb ik ook een rest zweedse sportwol [op vakantie gekocht] in de vierkanten kunnen meehaken. 

Het gaat leuk. De vierkanten zijn 22 x 22 cm. dus dat gaat supersnel naar een lekkere plaid. Of ik zover kom met de inhoud van die krat moet nog blijken, maar eigenlijk is het nu mijn eer te na om iets te gaan bijkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten